Бенчев опроверга Кадиев: Борисов не е идвал в къщата ми! Разпространяват се лъжи!

 

 

Бойко Борисов не е идвал в къщата ми! И Цветанов не е идвал. Разпространяват се лъжи и инсинуации.“

Това заяви в ефира на БиТиВи скандалният общински съветник от БСП Бенчо Бенчев, който бе арестуван заедно с несебърския бос Митьо Очите в Турция.

Думите му са в отговор на поста на Георги Кадиев във фейсбук, в който той твърди: Бенчо, например, лично ми е разказвал как в къщата си в кв. Меден Рудник се е срещал с Бойко Борисов като гл.секретар на МВР, а помощникът му Цветан Цветанов е чакал отвън при охраната“.

„Това са лъжи! Лъжи са! Това са интриги, които създават – никога не са идвали при мен – нито Борисов, нито Цветанов”, каза Бенчев. 

Във връзка с разнопосочните твърдения на представители на БСП в Бургас, че Бенчев е давал по 20-30-50 хиляди лева за кампанията в последните четири години, самият Бенчев в интервю по телефона не изключи в социалистическата партия да има черна каса. „Да, финансирал съм го (за кампанията на Радев).

– За какви суми става въпрос?, попита водещата

– За много по-големи, отколкото казват, отговори Бенчев.

Атанас Зафиров от ИБ на БСП призна, че Бенчев е участвал и в президентската кампания на Румен Радев, но категорично заяви: „Бенчо Бенчев не е финансирал БСП“

– Щом никой не може да каже там (в БСП) колко пари съм дал, значи има черна каса, отговори Бенчо Бенчев. 

 От ГЕРБ веднага поискаха прокуратурата да разследва има ли черна каса в БСП. 

Социалистите подчертаха, че Бенчев е уважаван човек в Бургас, в чийто дом по собствените му думи са гостували всички премиери и президенти. И попитаха гостувал ли е и Бойко Борисов.
„Това са лъжи и интриги, никога не са идвали при мен”, каза самият Бенчев. 

Междувременно премиерът Борисов също се включи по темата:Има кой да си отговаря, в голяма партия винаги може и такива да се вкарат. Ако очаквате да нападна г-жа Нинова, няма да го направя. Решението в такива случаи е – веднага гоним, махаме и толкоз, защото местните организации винаги могат да направят някоя беля”.

От БСП намекнаха в ефира на bTV, че охранителна фирма, свързана с Митьо Очите, е получавала поръчки за охрана на държавни структура в град, чийто кмет е от ГЕРБ.

 

 

Източник:епицентър.бг

 

Comments are closed.