Бенчев за Очите: Помогнах на болен човек. Случайно го видях на пътя и го взех

Заместник-председателят на общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев твърди, че съвсем случайно се е срещнал с Димитър Желязков, по прякор Митьо Очите – срещата им е била случайна.

В интервю за БНР Бенчев заяви, че се е срещнал с Желязков в хотел „Хаят“ в Гърция и Желязков го помолил да го придружи до болница в Истанбул. „Помогнах на болен човек“, обясни Бенчо Бенчев.

„Не мисля, че съм виновен, защото в това, че съм се срещнал с Димитър Желязков не значи, че имам нещо общо с него. Това не значи, че и аз съм престъпник“, категоричен е Бенчев, който рано тази сутрин беше освободен от ареста.

Той продължава разказа: „Стаите ги запази господин Несрин Узун. Запази ги на мое име, аз го помолих да ги запази. Желязков бе в една от стаите, тъй като го видях в хотела, че си търсеше стая, но това значи ли, че нещо съм направил? Той каза, че е болен и отива на преглед в Турция!

Пътуваше за преглед. Аз случайно го видях на пътя и го взех!  Абсолютно случайна среща. Това съм обяснил на следствените органи. Аз имах една среща в един хотел и тъкмо си тръгвах, някой ме извика по име, обърнах се и беше той. Попита ме къде тръгвам, викам му, тръгвам за Турция. Той ме  попита, дали ще го взема в моята кола и ми показа торбичките си каза: „Ще ходя на преглед“. Болен човек! Какво лошо има? Не мога да разбера!“.

Бенчо Бенчев изрази готовност да подаде оставка като заместник-председател на Общинския съвет в Бургас, но не и като съветник.

 

 

Източник:епицентър.бг

 

Comments are closed.