Астронавт на НАСА засне НЛО, което накара совалката му да отложи кацането си на Земята (СНИМКИ)

 

 

На 19 септември 2006 година американският астронавт Даниъл Бербанк, намирайки се на борда на космическия кораб „Атлантис“, засне с цифрова камера НЛО. Извънземният кораб, прелетял покрай совалката, приличал на полупрозрачно сгъстяване на някаква материя или дори на енергия. Специалистите от НАСА и до момента не могат да определят какво е било това: космически боклук или нещо фантастично, пише Езорейтер.

Космическият полет STS-115 бе вторият след почти 3-годишна пауза, предизвикана от взрива на совалката „Колумбия“. Но и той не се разминал без инциденти. Забелязвайки близо до кораба НЛО астронавтите съобщили за това на наземния контрол, в резултат на което приземяването на „Атлантис“ е било отложено с редица часове. Дали американската космическа агенция сериозно се е изплашила от НЛО-то? Или специалистите на НАСА са сметнали, че това все пак е бил космически боклук, изпаднал от совалката? Според официалната хипотеза, това може да е било отломка от кораба, но също и парче лед или найлонов плик. Впрочем, мнозина уфолози смятат, че обектът на снимката въобще не изглежда като найлонова торба.

Самият инженер на НАСА Уейн Хейл, който е един от ръководителите, отговаряли за кацането на „Атлантис“, е на мнение, че рационално обяснение за появата на загадъчния обект не може да бъде намерено. По думите на специалиста, не може даже да се определи размерът на НЛО-то: дали това е бил малък обект – отблизо, или е голям в далечината. Хейл не бърза да говори за представители на извънземна цивилизация или за летящи чинии, но напомня: Земята е малка песъчинка в необятния океан, наричан космос, и никой не знае какво може да срещне извън пределите на нашата Синя планета.

 

 

Източник:Блиц

 

Comments are closed.