Аплодираха на крака Стоянка Мутафова, изкупиха книгата й в Ковънтри

1480078762-38-35964-1
Легендарната Стоянка Мутафова представи биографичната си книга “Госпожа Стихийно бедствие” на среща-разговор с родната общност в Ковънтри, съобщиха от Българския културен институт в Лондон. Любопитни факти от съвместния им живот на събитието сподели нейната дъщеря Мария Грубешлиева – Муки, която е автор на изданието. Над 100 копия от книгата бяха разграбени за нула време на Острова и двете дами се погрижиха да осигурят още бройки.

Над два часа Мутафова отговаря на въпроси на публиката, като не пропусна да разкаже за най-знаменитите си роли, както и да припомни първите си актьорски опити. Актрисата върна лентата назад към творческите си взаимодействия с колеги, сред които Невена Коканова, Георги Калоянчев, Нейчо Попов и Кръстьо Сарафов. От моя дълъг житейски опит мога да ви посъветвам едно – следвайте това, което усещате като призвание, и не се обезкуражавайте, каза тя на присъстващите предимно млади хора.
Посещението на примата продължи с представление в Лондон на спектакъла “Госпожа Стихийно бедствие” заедно с Николай Атанасов – Шуши и Ирен Кривошиева.

Проявата е част от програмата на Българския културен институт в Лондон в рамките на Лондонския фестивал на българската култура. Билетите за представлението също бяха изкупени до един и шефката на Българския културен център в Лондон – актрисата Светла Дионисиева, изрази съжаление, че са планирали само едно представление.

Домакините имат идея следващия път да поканят Стояна на английска земя с друг неин хит – “Столетие мое”, заедно със сценичните й партньорки от Сатиричния театър, но вече ще наемат по-голяма зала за събитието, за да могат повече почитатели да видят любимката си.

В Лондон Мутафова най-много харесала изгледа на величествената Темза, покрай чиито брегове е пребивавала поне пет-шест пъти досега. За разлика от нея, аз съм за пръв път в Лондон. Времето е прекрасно и си прекарваме супер, сподели Муки и обеща на връщане за България да не изпуска самолета, както стана преди време по обратния път от САЩ.

 

 

 

Comments are closed.