Ансамбълът ни грабна златото на финала на обръчи в Москва!

 

 

Българският ансамбъл по художествена гимнастика завоюва златен медал на финала на пет обръча на турнира от Гран При, който се провежда в руската столица Москва.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Теодора Александрова и Лаура Траатц получиха оценка от 18.900 за изпълнението си. Русия остана на второто място с 18.500, а Узбекистан грабна бронза с 15.900. Финландия е на четвъртото място с 12.950.

Днес възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска постигнаха по-висок резултат на съчетанието си, отколкото в многобоя в събота (18.500). Грациите допуснаха лека неточност, но тя не повлия на оценката.

Грациите ни спечелиха и среброто на финала на три топки и две въжета. Те получиха за изпълнението си оценка 18.500 точки. Шампионки станаха домакините от Русия с 19.300 точки, а на трето място е Финландия с 14.950 точки.

България завършва надпреварата с три медала – злато във финала на пет обръча и сребро в многобоя и на финала на топки и въжета. По-късно днес са финалите на бухалки и на лента при жените, като на лента ще играе Боряна Калейн. Калейн вече спечели две отличия на финалите – злато на финала на топка и сребро на обръч.

 

Comments are closed.