Александър Йорданов: Светът видя акция за мир с военни средства

Снимка: Канал 3

 

 

„Това е ден, в който светът видя, че може с военни средства да се проведе акция за мир“, обобщи мнението си за ракетните удари срещу Сирия Александър Йорданов в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3.

„Защото аз бих нарекъл така това, което се случи и което осъществиха три големи държави, удържайки на думата си, осъществявайки едно нападение върху конкретни военни обекти без да убият нито един човек“, допълни бившият посланик и бивш предсадетал на Народното събрание.

По думите му, САЩ, Великобритания и Франция „показаха как се омиротворява сляп, как се слага на мястото му диктатор“. Няма как да ми е мъчно за едно диктаторче, зарече се Йорданов.

„Когато няма жертви, значи има акъл, и точно това беше демонстрирано“, похвали още той военната акция.

Александър Йорданов разкритикува българската позиция като по-мека, отколкото му се иска.

„Българската позиция, за съжаление, отново не бе достатъчно категорична. И, дай, Боже, тя да бъде поне толкова категорична колкото е румънската, защото Румъния категорично осъжда режима на Башар Асад и с трите държави. Докато ние разсъждаваме малко по-балансирано. Между диктатор и народ не може да се балансира“, отсече Йорданов.

Той намеси и случая „Скрипал“, като не скри разочарование от факта, че не сме изгонили нито един руски дипломат.

„Поне един руски разузнавач да бяхме изгонили“, изрази недоволството си ексдипломатът.

Във войната в Сирия са вплетени толкова много интереси, че краят й не се вижда, прогнозира още Александър Йорданов.

Според бившия председател на Народното събрание Русия ще се изтегли от Сирия, когато се задълбочи икономическата криза, сривът на рублата и бедността в страната, където мизерствали над 20 милиона руснаци.

 

Comments are closed.