Александър Вучич замина на двудневно посещение при Владимир Путин

 

 

Сръбският президент Александър Вучич започва двудневна визита в Русия, припомня Tanjug, държавната информационна агенция на западната ни съседка, предаде „Фокус“.

В рамките на посещението си в Москва, Вучич ще бъде приет за среща от държавния глава Владимир Путин и ще присъства на традиционния военен парад по случай Деня на победата.

От пресслужбата на Президентството в Белград не привеждат допълнителна информация за визитата на Вучич в Москва.

В понеделник от Кремъл съобщиха, че лидерите на двете страни „планират да обсъдят настоящето състояние и перспективите за по-нататъшното развитие на руско-сръбското сътрудничество, хода на осъществяването на съвместните инвестиционни проекти, а също така да обменят мнения по актуалните регионални въпроси“.

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че ще поиска от руския си колега Владимир Путин да представи позицията на Русия за Косово, съобщава ТАНЮГ.

Преди да отлети за Москва за двудневна визита Вучич каза, че ще поиска от Путин „по-задълбочено“ да разгледа проблема с Косово-Метохия.

Той припомни, че Русия винаги е подкрепяла териториалната цялост на Сърбия, а също така независимостта и решенията на Белград.

И няма съмнение, че ще повторя позицията и факта, че Сърбия по никакъв начин няма да се присъедини към НАТО или други военни блокове„, изтъкна Вучич и добави, че Белград няма да налага санкции на Русия.

Сръбският лидер каза още, че двамата ще обсъдят важни въпроси от двустранните отношения, икономическите отношения и военното сътрудничество.

Вучич добави, че е изключителна чест за него да бъде първият чуждестранен държавник, който ще се срещне с Путин в началото на мандата му след встъпването в длъжност в понеделник.

 

Comments are closed.